Kreta: wat is er te zien en te doen?

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en tevens een van de grotere eilanden van de Middelandse Zee. Miljoenen toeristen komen er jaarlijks, wat Kreta de meest populaire vakantiebestemming van Griekenland maakt. Gemiddeld bezoeken een kleine 250.000 Nederlanders dit eiland, wat slechts zo’n 10% van de totale toeristengolf is! Maar waar gaan al die mensen naar toe? We proberen hier een overzicht te geven van de beste bezienswaardigheden.

Knossós

knossós

Dit Minoïsch paleis is duizenden jaren oud en dan verwacht je natuurlijk dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit is echter (nog steeds) niet het geval! Dit mag echter de pret niet drukken voor velen, want elke dag wordt Knossos goed bezocht. Met name de troonzaal kan op grote belangstelling rekenen. Mocht je de drukte willen ontlopen en toch de opgegraven kunstschatten bewonderen, dan kun je voor een deel in het archeologisch museum in Heraklion terecht.

Elafonissi Beach

Elafonissi Beach

Na alle pracht van Knossós mag je natuurlijk gewoon genieten van dat andere mooie dat Kreta te bieden heeft, namelijk prachtige stranden en heerlijk weer! Elafonissi Beach moet je hebben gezien. Gelegen zo’n 76 kilometer ten zuidwesten van Chania, is dit werkelijk adembenemend. Azuurblauwe zee met een prachtig strand. Mooier dan dit kan het haast niet. Helaas zul je hier niet de enige zijn die genieten wil, want ook hier kan het behoorlijk druk worden.

Heraklion

Heraklion

Anton Pieck-achtig is niet direct een term die je voor Heraklion, de hoofdstad van Kreta, zou gebruiken. De redelijk drukke stad kent een 175.000 inwoners en een veelvoud aan toeristen wat jaarlijks de musea hier bezoekt. Het genoemde archeologische museum is daarvan de bekendste. Maar hoewel het er druk kan zijn, is een bezoekje aan de stad geen tijdsverspilling! De stad kent vele gezellige en goede restaurants en Nederland heeft er, net als veel andere landen, een consulaat gevestigd. Laten we echter hopen dat u die niet nodig heeft.

Chania

Chania, Kreta

Chania wordt als toeristische attractie steeds belangrijker en velen zullen zeggen dat het een veel mooiere stad is dan bijvoorbeeld Heraklion. Met name de oude Venetiaanse haven is geroemd om haar levendige terrasjes en vele eetgelegenheden.  Schiet je fotorolletjes maar vol hier. Met een beetje geluk tref je zelfs een schildpad in de haven! Hotels zijn er ook genoeg te vinden.

Balos Beach

Balos Beach, Kreta

Als afsluiter doen we nog een mooi strand aan. Balos Beach mag namelijk niet ontbreken in een lijstje over wat je gezien moet hebben op Kreta. De turquoise zee ontmoet een rotslandschap. Je zult je ogen niet geloven!

Als je na dit moois nog meer behoefte hebt aan strand, kijk dan vooral naar dit prachtige filmpje over de beste stranden van Kreta.

Please follow and like us:

2 thoughts on “Kreta: wat is er te zien en te doen?

  1. Pingback: Kreta: kloofwandelingen - Kreta-LastMinute.nl

  2. Pingback: Kreta Culinair - Kreta-LastMinute.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *